OSINT expert worden? Volg een opleiding

OSINT is een methode die gebruikt kan worden voor opsporing. De naam staat voor Open-source intelligence. Het ziet dus voornamelijk uit het verkrijgen van data uit verschillende openbare bronnen. Daarbij kun je denken aan bronnen als:

  • media
  • databases op het web
  • data op het deepweb
  • Openbare bronnen als social media, en Google Maps.

Door online openbare data te gebruiken en creatief te combineren, is er op het gebied van opsporing meer mogelijk dan je denkt. Het wordt al sinds jaar en dag toegepast. Vroeger was dat voornamelijk met het gebruik van bronnen als kranten, radiouitzendingen, oude foto’s in de media. Tegenwoordig zijn er ook online veel meer bronnen te vinden die gebruikt kunnen worden bij OSINT. Ook het onderzoekscollectief Bellingcat gebruikte deze methode, en met succes. Sindsdien staat de methode weer meer en meer in de belangstelling. Het mooie aan OSINT is dat wanneer je het onder de knie hebt, het voor iedereen beschikbaar is. Omdat je gebruik maakt van openbare bronnen, is het een toegankelijke, maar niet eenvoudige, manier van opsporing.

OSINT leren

Verricht u beroepsmatig opsporingswerkzaamheden en wilt u zich verder verdiepen in verschillende opsporingstechnieken? Wilt u graag de fijne kneepjes van OSINT leren, in een cursus die daadwerkelijke kwaliteit en verdieping biedt? Wilt u leren om openbare bronnen te onderzoeken en zo nog betere recherchewerkzaamheden te verrichten? Dan is een cursus OSINT bij Anti Crime Academy ongetwijfeld iets voor u. Tijdens deze opleiding leert u:

  • De dagelijkse werkzaamheden van een OSINT analyst
  • De meest recente ontwikkelingen
  • Werken met de juiste apparatuur
  • Het op analyseren en op waarde schatten van data
  • Opsporen, volgen en monitoren van personen en organisaties
  • Achtergrondinformatie verzamelen over personen, bedrijven en organisaties

Na het volgen van de drie modules van de opleiding, mag je jezelf een Registered Open Source Intelligence Expert noemen. Dit post-HBO diploma mag in Europa door Anti Crime Academy als enige civiele organisatie worden afgegeven. Dit is een van de redenen waarom je de opleiding het beste bij dit opleidingsinstituut kan volgen.

De training wordt gegeven in drie modules. Na afloop van de eerste module van vier lesdagen bent u goed in staat om OSINT te gebruiken in het onderzoek. In de tweede module wordt verder de verdieping ingegaan Ook leert u werken met het Maltego Paterva programma en geautomatiseerde Evidence Collection Systems. Bij een succesvolle afronding verkrijgt u de titel Registered Open Source Intelligence Analyst. In de derde module zoekt u nog verder de verdieping op, en houdt u zich onder meer bezig met data analyse en information collection. Voldoet u aan de vereisten, dan kan u zich na het volgen van deze module Registered Open Source Intelligence Expert noemen. Nog verder de verdieping ingaan? Dan kun je de technische kant nog leren met de Technical Sint Training bij Anti Crime Academy.

OSINT bij Anti Crime Academy

Bij Anti Crime Academy werken alleen de meest ervaren docenten, die zelf al voor verschillende opdrachtgevers met OSINT hebben gewerkt. De cursussen worden klassikaal gegeven, maar kunnen ook in een besloten vorm voor groepen worden verzorgd op een discrete locatie. Anti Crime Academy biedt ook vele andere opleidingen en workshops aan zoals een opleiding tot internet safety consultant en een training in forensic data analysis. ook verzorgen ze lezingen voor meer verdieping. Benieuwd naar wat de Anti Crime Academy voor jouw kan betekenen? Bezoek www.anti-crime-academy.nl en ontdek het!