Wat zijn de voordelen van videoconferencing?

Videoconferencing is dé nieuwe manier van vergaderen en bij clickon kun je nu heel gemakkelijk een systeem hiervoor huren. Wanneer je normaal gesproken ver zou moeten reizen voor een vergadering, kan dit nu gewoon op kantoor of zelfs thuis plaatsvinden. Maar niet alleen voor vergaderingen is videoconferencing een uitkomst, het is ook een gemakkelijke oplossing voor het organiseren van een evenement of het geven van een seminar. Je kunt zo gemakkelijk iedereen online verzamelen zonder dat mensen eerst uren hoeven te reizen met de auto of zelfs met het vliegtuig. Internationale meetings zijn nog nooit zo gemakkelijk geweest! Je kunt ervoor kiezen om de vergadering bij jou op kantoor plaats te vinden in jouw eigen vergaderruimte, maar clickon kan er ook voor zorgen dat jouw vergadering plaatsvindt op een externe locatie. Videoconferencing kan overal plaatsvinden waar je maar wilt en clickon levert het systeem gewoon op locatie. Zo kun je gemakkelijk internationale contacten leggen en onderhouden en tegelijkertijd enorm veel geld besparen. 

In dit artikel zal ik meer vertellen over de voordelen van videoconferencing en over hoe clickon te werk gaat en jou van dienst kan zijn.

Wat zijn de mogelijkheden van videoconferencing?

Videoconferencing is flink in opkomst en dat is ook niet zo heel gek. Tegenwoordig is alles en iedereen steeds meer internationaal georiënteerd en vooral ook ondernemingen en organisaties. Dit komt doordat reizen voor iedereen toegankelijk is geworden, maar ook voornamelijk doordat het internet het maken van internationale contacten en het opbouwen van een internationale klantenkring zeer gemakkelijk mogelijk heeft gemaakt. Met een groot internationaal netwerk en meer samenwerkingen met ondernemingen in het buitenland komen echter wel veel extra kosten kijken voor reizen, zowel kosten in tijd als in geld. De oplossing hiervoor is videoconferencing! Wanneer je hiervan gebruik maakt kun je effectief vergaderen zonder dat je daadwerkelijk je kantoor hoeft te verlaten. Dit zorgt voor een aanzienlijke kostenverlaging, maar gaat zeker niet ten koste van het persoonlijk contact dat normaliter gepaard gaat met een fysieke vergadering.

Wat zijn de mogelijkheden? Door middel van videoconferencing kun je:

  • Beelden delen en samenwerken ongeacht de afstand met haarscherp beeld en geluid
  • Effectief vergaderen met meerdere groepen tegelijk of bedrijfslocaties voeren
  • Goed thuis werken maar tegelijkertijd toch betrokken zijn bij jouw team
  • Vanuit elke locatie op afstand presenteren aan jouw eigen team of aan verschillende groepen.

Kortom, de mogelijkheden en voordelen zijn eindeloos!

Wat doet clickon? 

Ben jij geïnteresseerd in videoconferencing en de vele mogelijkheden hiervan? Dan moet je bij clickon zijn, jouw partner in videocommunicatie oplossingen. Tegenwoordig is het steeds minder gebruikelijk om van 9.00 tot 17.00 uur op kantoor te zitten en strekken contacten zich steeds verder en sneller over de hele wereld uit, maar tegelijkertijd is samenwerking en teamwork steeds belangrijker geworden. Dit kan soms voor moeilijkheden zorgen, want hoe kun je optimaal samenwerken als je niet (altijd) bij elkaar in de buurt bent? Videoconferencing is het antwoord en clickon maakt het mogelijk om door middel hiervan altijd met je team en klanten te kunnen communiceren op een innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en vooral op een persoonlijke manier, waar je je ook ter wereld bevindt! Uiteindelijk zal dit leiden tot veel kostenbesparing, betere bedrijfsresultaten en meer werkplezier.