Telefoonhouder voor in de auto kopen?

Ben je regelmatig met de auto op pad en bel je dan ook vaak? Of gebruik je in de auto jouw smartphone vaak als navigatiesysteem? In beide gevallen is een telefoonhouder voor in de auto een uitkomst! Bij 123megastore helpen ze je graag verder!

De beste auto telefoonhouder

Een telefoonhouder voor in de auto is een houder die je makkelijk aan de binnenkant van jouw auto kunt bevestigen. Zo zijn er houders met een zuignap, die je makkelijk aan de autoruit kunt vastmaken. Er zijn ook houders die je aan het ventilatierooster kunt bevestigen. In de houder kun je jouw smartphone plaatsen. Hierdoor heb je je handen vrij en kun je beter op het verkeer om je heen letten en zelf ook actiever aan het verkeer deelnemen. Een telefoonhouder voor in de auto vinden is niet makkelijk, want er zijn verschillende soorten. In de meeste houders kun je jouw mobiel zetten en de mobiel nog gewoon gebruiken. Sommige houders beschikken zelfs over een ingebouwde draadloze Qi-lader. Dat betekent dat de telefoon tijdens de rit kan worden opgeladen. Naast bovengenoemde houders, bestaan er tegenwoordig ook de zogenoemde ‘smartphone bekerhouders’. Dit zijn houders waarin de smartphone in een soort van beker zit. Het grote voordeel hiervan is dat jouw smartphone goed zit opgeborgen. Bovendien kan hij onderweg worden opgeladen. Het grote nadeel hiervan is natuurlijk dat je de smartphone onderweg niet kunt gebruiken om bijvoorbeeld te navigeren of handsfree te bellen. Volgens de Consumentenbond vindt 1 op de 8 Nederlanders hun weg door de smartphone als navigatiesysteem te gebruiken. Dat kan nog weleens risico’s met zich meebrengen als je telefoon niet in een autohouder zit. Zo kun je bijvoorbeeld vrij gemakkelijk een afslag missen, omdat je de smartphone niet goed in het zicht hebt. Al is dat wel het minst erge wat je kan overkomen. Iets wat veel erger is, is dat doordat automobilisten veelal op hun smartphone in de hand kijken, kettingbotsingen kunnen ontstaan. De belangrijkste reden om in de auto jouw telefoon in een houder te plaatsen, is dan ook omdat dat een stuk veiliger is. Door jouw smartphone in een houder te zetten, kan jij namelijk beide handen aan het stuur houden. Hierdoor kun je in noodsituaties sneller reageren en nare situaties, zoals kettingbotsingen, voorkomen.

De juiste auto telefoonhouder

Wanneer je een autotelefoonhouder wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je over een paar dingen nadenkt. Bedenk eerst wat voor een soort houder je wilt.

  • Hoe wil je de houder kunnen bevestigen?
  • Wil je de smartphone tijdens het autorijden kunnen gebruiken, of niet?
  • Wil je een telefoonhouder in de auto waarin je mobiel kan worden opgeladen?

Wanneer je al een autolader hebt, is zo’n houder natuurlijk overbodig. Maar wanneer je geen autolader hebt, kan zo’n houder juist een uitkomst zijn. Tot slot moet je natuurlijk ermee rekening houden of je wel een houder aanschaft, waar jouw smartphone goed inpast. Check even voor de zekerheid de afmetingen van jouw toestel en ga daarna pas op zoek naar een goede telefoonhouder voor in de auto. Dan kom je niet voor nare verrassingen te staan!